Pasta met paddenstoelen gehaktsaus

2 personen

Hoofdgerecht

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • Zout
  • Peper
  • Maggie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 pakje gezeefde tomaten ( 0,5 Liter )
  • 200 gram tagiatelle
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden

 

Bereidingswijze:

 

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Snijd de gepelde ui in dunne ringen.

Snijd de tomaten in vieren.

 

Verhit de koekenpan en doe het gehakt in de pan en bak het gehakt rul. Roer tijdens het bakken de uiringen door het gehakt. Maak het geheel op smaak met zout, peper, maggie, ketjap, paprikapoeder en sambal.

Schep het gehakt en de uiringen uit de pan.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de paddestoelen snel knapperig en bruin.

Kook intussen de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Doe het gehakt, de uiringen, de tomatenpartjes en de gezeefde tomaten bij de gebakken paddestoelen en warm alles goed door.

Lekker met een frisse salade en foccacia brood met tomatentapenade.