Ovenschotel met gehakt prei en aardappel

4-6 personen

Hoofdgerecht

Hollands

 

 

Ingrediënten:

 

  • 3 preien
  • 250 gram champignons
  • 6 grote gekookte aardappels ( vastkokers )
  • 10 gram boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 750 gram gehakt
  • zout
  • peper
  • maggie
  • ketjap
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 75 g geraspte belegen kaas 

 

Voorbereiding:

 

Snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde

champignons in plakjes. Snijd de gekookte aardappels in plakken. 

 

Bereiding:

 

Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar.

Schep als het gehakt bijna gaar is de plakjes champignon er doorheen en roer 2 eetlepels tomatenpuree door het gehakt, bak even mee.

Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper, maggie, ketjap en paprikapoeder.

Laat dit mengsel afkoelen.

Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt.

Smeer de bodem van een ronde of rechthoekige vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie.

Bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes. Schep het gehaktmengsel in de schaal.

Leg de overgebleven plakken aardappel op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Lekker met een frisse kerrie-lofsalade.