Ossehaas ingepakt in filodeeg met balsamicosaus

4 personen

Hoofdgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 4 ossehaas ca. 125 gram
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel boter
  • 4 vellen filodeeg

 

Voor de vulling:

 

  • 150 gram fijn gesneden kastanje champignons
  • 2 fijn gesneden sjalotten
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • 50 gram fijn gesneden parmaham
  • 2 eetlepels boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 eetlepels fijn gehakte peterselie

 

Voor de saus:

 

  • 2 fijn gesneden sjalotten
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels suiker
  • Peper
  • 4 dl water
  • 1dl kalfsfond
  • 1 dl balsamico azijn
  • 2 eetlepels mushroom soya
  • 2 eetlepels maizena ( om de saus dikker te maken )

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Strooi zout en peper over de ossehaas. Verhit een koekenpan en laat de boter smelten. Bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat deze afkoelen.

 

Vulling:

Verhit een koekenpan met de boter. Bak de champignons, ui, knoflook en parmaham tot dat deze beginnen te kleuren. Doe dan de witte wijn erbij en kook dit in totdat het vocht verdwenen is. Roer dan de creme fraiche erdoor en kook tot een dikke ragout. Maak op smaak met peper, zout en peterselie. Laat ook dit afkoelen.

 

Saus:

Bak de ui in de helft van de boter. Doe de suiker en peper erbij en laat het bakken totdat alles gesmolten is. Doe dan het water, fond, azijn en soja erbij. Laat dit ca. 10 minuten doorkoken zonder deksel.

Om de saus dikker te maken op het einde de maizena en boter erdoor mengen.

 

Leg de 4 plakken filodeeg uit. Leg in het midden de ossehaas met daar bovenop het champignonnemengsel. Knoop het deeg als een buideltje.

Leg de buideltjes op de bakplaat en bak ze ca. 25 minuten tot ze bruin en warm zijn.

 

Lekker met broccoli en gebakken krieltjes.