Lasagne

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pak lasagne vellen
  • 30 gram boter
  • 150 gram geraspte oude kaas

 

Witte pasta saus:

  • 1 zakje oven pasta ( knor )

 

Tomatensaus:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • peper
  • maggie
  • ketjap manis
  • paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomato frito
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 bakje champignons
  • 1 zakje soepgroente

 

Bereidingswijze:

 

Tomatensaus:

Snijd het ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Bak het gehakt rul in de pan. Voeg de sambal, peper, maggie, ketjap, paprikapoeder en tomatenpuree toe. Dan de uitgeperste knoflook, ui en champignons toevoegen en lekker meebakken. Dan de tomato frito en de ketchup toevoegen en als laatste de soepgroente.

Laat dit lekker een half uurtje op een laag pitje sudderen.

Witte pasta saus:

Maken zoals op de verpakking staat.

 

Ovenschaal invetten met boter. Laag tomatensaus erin doen. Dan de lasagne vellen. Dan weer een laag tomatensaus, witte pasta saus. Dan weer lasagne vellen etc. Eindigen met tomatensaus en daar geraspte oude kaas overheen.

In de oven 30 minuten gaar bakken.