Lamsrack met balsamicosaus

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 lamsrack ( 250 gram ) ( in stukken vanwege het gaar worden )
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 dl rode wijn
  • ½ pot vleesfond ( 380 ml )
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • zout
  • 1 theelepel maizena
  • 2 blaadjes basilicum ( garneer )
  • 2 kerstomaatjes ( garneer )

 

Bereidingswijze :

 

Lamsracks bestrooien met peper en besprenkelen met olie en eetlepel azijn.

In steelpan wijn aan de kook brengen. Fond, tijm, jam en de rest van azijn erdoor roeren. Onafgedekt in ca. 10 á 15 minuten op matig hoog vuur tot helft inkoken. Saus door zeef schenken.

Lamsrack droog deppen en in 15 minuten rosé bakken, af en toe keren. Lamsrack uit pan halen en bestrooien met zout. Afdekken met aluminiumfolie en ca. 3 minuten laten rusten. Of in de oven op 70 graden laten rusten.

Ingekookte bouillon door bakvet roeren. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. 1 theelepel maizena met 1 eetlepel koud water glad roeren. Al roerend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus onstaat.

Saus op borden scheppen. Lamsrack rechtop de borden zetten. Garneer met blaadjes basilicum en kerstomaatjes.