Kippenborst gevuld met gedroogde tomaat kruiden en kaas

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 eetlepels verschillende fijngehakte kruiden: peterselie, rozemarijn, tijm, oregano
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 enkele, maar dikke kipfilets
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie of olie van gedroogde tomaten
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter

 

Bereidingswijze :

 

Hak de kruiden, de zongedroogde tomaten en de knoflook zeer fijn.

Maak met de punt van een dun scherp mesje een inkeping van ongeveer 1 cm in de dikke kant van de kipfilet. Steek het mesje in de opening en beweeg het voorzichtig van links naar rechts, zodat er in het vlees een holte ontstaat.

Meng de kruiden, zongedroogde tomaten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar. Giet er een beetje olijfolie of de olie van gedroogde tomaten bij om een stevig papje te krijgen.

Vul met behulp van een theelepel of met de vingers de holtes van de kipfilets met dit kruidenmengsel. Druk het mengsel stevig aan. Sluit de opening van de filets met een cocktailprikker.

Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze in een koekenpan in de boter in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Halverwege de tijd de kipfilets keren.

Lekker met aardappelgratin en salade.