Kipfilet met champignonne pestosaus

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gram champignons
  • ½ dl witte wijn
  • 25 gram boter
  • 10 gram bloem
  • ¼ melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels pesto
  • 2½ eetlepels bulgaarse yoghurt
  • 3 eetlepels geraspte oude kaas
  • zout
  • peper
  • 2 kipfilets ( of kalkoenfilets )

 

Bereidingswijze :

 

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In een pan champignons met wijn afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes koken, af en toe omroeren.

In een steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerend 30 seconden laten pruttelen. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat.

Pan van vuur afnemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Champignons uit vocht nemen en met yoghurt en kaas door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper.

Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilet in ca. 10 tot 15 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.

Intussen champignonsaus zachtjes door en door verwarmen.

Lekker met tagliatelle en frisse sla.