Kip in de hoed

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 potje kersen zonder pit (175 gr)
  • 4 bolletjes gember (pot)
  • 200 gram kipfilet
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje kerriesaus (maggie)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 bekertje creme fraiche (200 ml)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels melk
  • ½ eetlepel boter om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem

 

Bereidingswijze :

 

Verwarm de oven voor op 200c. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijn hakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper.

In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en creme fraiche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen.

Vorm invetten. Vorm bekleden met 4 bladerdeeg plakjes. Met een vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien.

Rest van plakjes bladerdeeg over de vulling leggen en rand dicht drukken. Bovenkant bestrijken met melk.

Hartige taart in 40 minuten goudbruin en gaar bakken.