Kalfsoester in Provencaalsesaus

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 bakje champignons
  • 3 dl rode wijn
  • ½ bouillontablet
  • 1 kleine ui
  • 50 gram ham
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 theelepels suiker
  • 3 theelepels maizena
  • 4 groene olijven
  • peper
  • zout
  • 50 gram boter
  • 2 kalfsoesters

 

Bereidingswijze :

 

Met keukenpapier champignons schoon wrijven, grote exemplaren halveren of in vieren snijden. In een steelpan wijn met bouillontablet aan de kook brengen. Intussen ui pellen en snipperen. Paprika wassen en schoonmaken, en in reepjes snijden.Ham in dunne sliertjes snijden. Champignons aan wijnmengsel toevoegen en ca. 5 minuten laten koken.

In een braadpan olie verhitten. Ui en paprika ca. 2 minuten zachtjes bakken. Ham toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.

Tomatenpuree door ham-uienmengsel roeren. Toevoegen: wijn-champignonmengsel, tijm, mosterd en suiker. Al roerend weer aan de kook brengen. In een kopje maizena met 1 eetlepel water losroeren. Al roerende aan het wijn-groentemengsel toevoegen en blijven roeren tot het een lichtgebonden saus is.

Olijven toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Kalfsoesters peper en zouten. In koekenpan boter verhitten. Kalfsoesters snel rondom bruinbakken. In ca. 5 minuten kalfsoesters net gaar bakken, halverwege keren.

Kalfsoesters op de borden leggen. Saus erover verdelen.