Geschnatzeltes

2 personen

Hoofdgerecht vlees


 

Ingrediënten :

 

  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes peterselie
  • 250 gram ongepaneerde kalfschnitsels of kalfsfricandeau
  • zout
  • peper
  • 40 gram boter
  • 3 eetlepels cognac of vieux
  • 2 eetlepels bloem
  • 1½ dl droge witte wijn
  • ¼ liter slagroom
  • maggie

 

Bereidingswijze :

 

Sjalotjes pellen en snipperen.

In kopje peterselie fijn knippen. Vlees in smalle reepjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Vlees bestrooien met zout en peper.

In pan 1 eetlepel boter verhitten. Sjalot ca. 4 minuten bakken. Uit pan op bord scheppen.

Rest van boter verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Cognac toevoegen. Pan van vuur nemen en cognac aansteken ( = flamberen). PAS OP, ZET DE AFZUIGKAP UIT MET FLAMBEREN. Als vuur gedoofd is bloem over vlees strooien en door elkaar scheppen. Sjalot, wijn en slagroom toevoegen.

Mengsel al roerend aan de kook brengen en nog ca. 3 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout, peper en maggie. Peterselie erover strooien.

Serveren met tagliatelle en gewone sla.

Eigenlijk wordt dit gerecht gegeten met rösti en sperciebonen.