Gegrilde karbonade met honing mosterdsaus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 4 haaskarbonades
  • zout
  • peper
  • 1 volle eetlepel verse zwarte peper
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels zaanse mosterd
  • 40 gr zachte boter
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel vieux
  • 1 eetlepel allesbinder

 

Bereidingswijze :

 

Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Karbonades bestrooien met zout en peper. Honing, mosterd, boter en peper door elkaar roeren. Karbonades heel dun bestrijken met mosterdboter. Op rooster leggen en onder hete grill schuiven met lekbak eronder. Karbonades ca. 9 minuten grillen, halverwege keren en rest van mosterdboter erover verdelen.

Opgevangen braadvocht in pan schenken. Wijn en vieux erdoor roeren. Saus ca. 5 minuten op halfhoog vuur iets inkoken. Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.

Lekker met spinazie en krieltjes.