Gegrilde karbonade met champignonnesaus

 

4 personen

Hoofdgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 4 schouderkarbonades
  • Zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 doosje champignons, in vieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven op 180°C.

Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout, peper en oregano. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak de karbonades om en om bruin.

Blus af met een paar eetlepels water en doe de karbonades met het vocht over in een ovenschaal. Laat in circa 15 minuten in de oven verder gaar worden.

Fruit ondertussen in de rest van de olijfolie de uien lichtbruin en zacht, en voeg de knoflook en champignons toe. Bak op hoge stand goed bruin en voeg de crème fraîche en mosterd toe. Breng de saus aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper.

Serveer de karbonades met de champignonsaus en bestrooid met peterselie.

Lekker met gebakken aardappels.



Variatie:


• Crème fraîche kan worden vervangen door room of kookroom.
• Het is ook lekker om de karbonades af te blussen met een paar eetlepels witte wijn in plaats van water.