Coq a la tuchanaise

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gram sjalotjes
  • 100 gram salami / chorizoworst
  • 100 gram rauwe ham
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 zakje kruidenmix voor kip ( 25 gram, silvo)
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ liter fitou ( rode wijn )
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • 4 takjes peterselie

 

Bereidingswijze :

 

Pel de sjalotjes. Snijd de salami en rauwe ham in reepjes.

Verhit in braadpan de olie en bak de salami - en hamreepjes in ca. 5 minuten knapperig. Schep het mengsel met een schuim spaan uit de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng op een bord bloem, kruidenmix voor kip, kruidnagelpoeder en kaneelpoeder.

Wentel de kippenbouten door het bloemmengsel, zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de kip en de sjalotjes in het achtergebleven bakvet in ca. 8 minuten rondom lichtbruin. Voeg de salami, ham, tomatenpuree, wijn en tijm toe. Laat het geheel afgedekt op zacht vuur ca. 35 minuten stoven, af en toe omscheppen.

Breng de schotel op smaak met peper en zout. Garneer met fijn geknipte peterselie.

Lekker met stokbrood, patat en sla.