Bief stroganoff

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 bakjes champignons
  • 500 gr bieflappen
  • 50 gr boter
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ¼l bouillon
  • 1 bekertje creme fraiche
  • zout
  • peper
  • eventueel allesbinder

 

Bereidingswijze :

 

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bieflappen in blokjes snijden.

In braadpan 25 gr boter verhitten. Vlees in ca. 3 minuten rondom bruin bakken. Met vocht in diep bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie.

In zelfde pan rest van boter verhitten. Ui en paprika ca. 2 minuten bakken. Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten bakken.

Voeg tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. Blus af met de bouillon.

Laat kort koken en roer de Creme fraiche door de saus. Bind desgewenst nog bij met allesbinder.

Vlees met vocht erdoor scheppen. Door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst.