Champagne spoom
4 personen
Spoom
Hollands
Ingrediënten:
- 4½ dl mineraal water zonder koolzuur
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram suiker
- 1 ei
- ¼ liter champagne brut of mousserende witte wijn
- Voor garneer 4 blaadjes munt
Bereidingswijze:
In eenpan 2 dl mineraalwater en citroensap aan de kook brengen.
Suiker erdoor roeren en op matig vuur in ca. 3 minuten laten oplossen.
Op hoog vuur suikerwater ca. 2 minuten inkoken. Koud laten worden.
Ei splitsen ( dooier wordt niet gebruikt ). In kom eiwit loskloppen.
Erdoor kloppen: suikerwater, champagne en rest van mineraalwater.
Overdoen in diepvriesdoos ( ca. 1 liter ). In diepvriezer in ca. 4 uur laten invriezen.
Elk uur bevroren mengsel met vork rul prakken.
Met bolletjestang in 4 glazen bolletjes sorbetijs scheppen. Garneer met met blaadjes.
TIP: sorbetijs is ongeveer een maand houdbaar in de vriezer.