Champagne spoom

4 personen

Spoom

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 4½ dl mineraal water zonder koolzuur
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • ¼ liter champagne brut of mousserende witte wijn
  • Voor garneer 4 blaadjes munt

 

Bereidingswijze:

 

In eenpan 2 dl mineraalwater en citroensap aan de kook brengen.

Suiker erdoor roeren en op matig vuur in ca. 3 minuten laten oplossen.

Op hoog vuur suikerwater ca. 2 minuten inkoken. Koud laten worden.

Ei splitsen ( dooier wordt niet gebruikt ). In kom eiwit loskloppen.

Erdoor kloppen: suikerwater, champagne en rest van mineraalwater.

Overdoen in diepvriesdoos ( ca. 1 liter ). In diepvriezer in ca. 4 uur laten invriezen.

Elk uur bevroren mengsel met vork rul prakken.

 

Met bolletjestang in 4 glazen bolletjes sorbetijs scheppen. Garneer met met blaadjes.

 

TIP: sorbetijs is ongeveer een maand houdbaar in de vriezer.