Tomatensoep met balletjes

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 250 gram gehakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • ½ eetlepel suiker
  • 3 vleesbouillonblokjes in 350 ml water
  • 1 liter tomatensap
  • 50 gram vermicelli
  • 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 dun preitje / bosui ( 125 gram fijne soepgroente)

 

Bereidingswijze :

 

In een kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.

Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen. In (soep)pan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.

Toevoegen: suiker bouillon, tomatensap, vermicelli, gehaktballetjes, blik gepelde tomaten, en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en ca. 10 minuutjes zachtjes koken.

Prei / bosui schoonmaken, wassen en in heel dunne ringen snijden. Prei toevoegen aan soep en ca. 5 minuten zachtjes meekoken. ( i.p.v. prei/bosui soepgroente toevoegen)

Serveren met stokbrood met kruidenboter en geraspte kaas.