Sjalotten consumee met kerrieroom

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 500 gram sjalotjes
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels sherry
  • 3 vleesbouillonblokjes
  • 1 l. water
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder

 

Bereidingswijze :

 

Sjalotjes pellen. 1 Sjalotje snipperen en apart houden. Rest van sjalotjes in ringen snijden.

In een kom slagroom half stijf kloppen. Creme fraiche erdoor kloppen.

In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ca. 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Bouillonblokjes met het water erbij schenken en aan de kook brengen.

Bouillon afgedekt ca. 2 uur laten trekken.

Gesnipperde sjalotjes in een andere pan doen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op sjalotjes schenken.

Bouillon op smaak brengen met zout en peper. ( gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt )

In warme soepkommen of nog leuker is warme irish-koffieglazen, bouillon scheppen. Roommengsel op soep scheppen en bestuiven met paprikapoeder.

Lekker met stokbrood en kruidenboter of zelfgemaakte kaasstengels.