Romige mosterdsoep

 

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 6 dl bouillon ( 2 vleesbouillonblokjes )
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 eetlepel dijon-mosterd
  • 1 eetlepel grove zaanse-mosterd
  • 2 eierdooiers
  • peper
  • 1 ons geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder

 

Bereidingswijze :

 

Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan en roer de bloem door. Giet de bouillon erbij en blijf roeren tot er een licht gebonden soep ontstaat.

Doe de creme fraiche erbij en de twee soorten mosterd. Weer goed roeren en goed heet laten worden. Niet laten koken.

Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor, breng op smaak met peper.

Schep de soep in 4 borden. Garneer met een beetje geraspte kaas en paprikapoeder.