Lichte kerriesoep met krab en zalmreepjes

4 personen

Soep

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 cm gemberwortel
  • 15 sprietjes bieslook
  • 1½ blokje visbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 eetlepel honing
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 ml witte wijn
  • Zout
  • Peper
  • 40 gram gerookte zalm
  • 40 gram surimi krabsticks

 

Bereidingswijze:

 

Snipper de ui. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de bieslook fijn.

Snijd de surimisticks en de zalm in kleine reepjes.

Kook 750 ml water met de bouillonblokjes tot bouillon.

Fruit de ui, gember en kerriepoeder ca. 5 minuten in de boter. Roer op laag vuur de bloem erdoor en laat het al omscheppend 1 minuut garen.

Voeg al roerend de bouillon toe en laat de soep ca. 15 minuten afgedekt zachtjes koken.

Breng op smaak met honing, 150 ml creme fraiche, witte wijn, zout en peper.

Houd de soep warm.

Verdeel over de 4 soepborden de reepjes vis. Schep de soep in de borden en garneer met een toefje creme fraiche en bieslook.