Heldere ossenstaartsoep

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 500 gr in stukken gehakte ossenstaart
  • 30 gr boter
  • 3 takjes bladselderij
  • 5 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 laurierblad
  • 8 peperkorrels
  • mespent tijmpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 winterwortel
  • 3 rundvleesbouillonblok
  • zout
  • peper
  • worchestersaus
  • madeira

 

Bereidingswijze :

 

Was de stukken ossenstaart met warm water, goed uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier. Maak de boter warm in een braadpan en doe daar de stukken ossenstaart in. Bak die onder geregeld omscheppen aan alle kanten bruin. Fruit op het laatste de gesnipperde ui mee en doe als de ui goudgeel is, de in stukken gesneden wortel, bladselderij en de peterselie erbij. Draai het vuur lager, zodat de ui niet te donker wordt.

Snij de tomaten in partjes en doe die in de pan met het laurierblad, peperkorrels, tijmpoeder en kruidnagelpoeder.

Schep de inhoud van de pan om en schenk er, als alles goed warm is 1 liter koud water bij.

Doe de bouillonblokjes en wat zout bij. Laat het water koken, leg de deksel op de pan en houd de inhoud 3-4 uur tegen de kook aan. Schenk dan de soep door een zeef en haal er de stukken ossenstaart uit.

Breng de soep weer aan de kook en roer er de klein gesneden ossenstaart en een scheutje worchestersaus door.

Lekker met stokbrood en kruidenboter en een scheutje madeira in de soep.