Gebonden peterseliesoep

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 zakjes verse peterselie
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 bekertje creme fraiche
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en pellen. Ui pellen en fijn snipperen. Van peterselie grove stelen afsnijden. ( In keukenmachine ) peterselie heel fijn hakken. In pan boter smelten. Ui en helft van peterselie ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al scheutje voor scheutje 8 dl water toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Met deksel op pan soep ca. 5 minuten zachtjes koken. Van vuur af met garde creme fraiche erdoor roeren. Laten afkoelen.

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Eieren halveren. Dooiers eruit halen ( eiwit wordt niet gebruikt ). Boven kommetje dooiers door zeef wrijven.

Rest van peterselie door soep roeren. Soep zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper. Soep over 4 borden verdelen. In midden bestrooien met eierdooier. Direct serveren.