Forel cremesoep

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 4 gerookte forelfilets
  • ½ l visbouillon
  • ½ dl sherry
  • 1 theelepel dille
  • 2½ dl slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

 

Bereidingswijze :

 

Snijd de forelfilets in smalle reepjes. Breng de visbouillon met de sherry en de dille aan de kook. Pureer de helft van de forel en 3 eetlepels bouillon met de staafmixer. Voeg de helft van de slagroom bij de forelpuree. Roer de forelpuree door de bouillon en meng goed.

Klop de eidooiers met de rest van de slagroom los. Meng enkele lepels warme bouillon erdoor. Roer het dooier-mengsel door de warme visbouillon.

Warm goed door zonder de soep te laten koken.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de forelreepjes aan de soep toe, bestrooi met de amandelen.

 

Tips:

De forelfilets kunnen worden vervangen door gerookte palingfilets.