Zoete tagliatelle met aardbeiensaus

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 125 gram tagliatelle
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 eetlepels sinaasappellikeur
  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 bekertje creme fraiche ( 200 ml )
  • 2 takjes munt

 

Bereidingswijze :

 

Tagliatelle met suiker beetgaar koken. In vergiet tagliatelle afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.Tagliatelle in een schaal doen en 4 eetl. likeur erdoor roeren. Laten afkoelen, en af en toe roeren.

Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden. In keukenmachine helft van aardbeien met basterdsuiker pureren.

Aardbeienpuree boven kom zeven. Creme fraiche en rest van likeur erdoor roeren.

Aaardbeiensaus door tagliatelle scheppen. Over vier borden verdelen.

Garneren met rest van aardbeien en munt.