Peer in portsaus met blue stilton en ijs

 

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 4 rood kokende stoofpeertjes ( Saint Remy )
  • ½ citroen
  • 2 dl rode port
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • mespunt nootmuskaat
  • 150 gram blue stiltonkaas
  • 8 walnoten
  • 4 bolletjes vanille ijs

 

Bereidingswijze :

 

Peertjes schillen. Verder heel laten met het steeltje er ook nog aan.

Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen. Citroen dun schillen.

In pan port met 1 dl water aan de kook brengen. Suiker al roerend erin oplossen. Kaneelstokje, kruidnagel, nootmuskaat en citroenschil toevoegen. Peertjes in portsaus leggen en op laag vuur afgedekt in ca. 50 minuten gaar stoven.( als je ze in partjes stooft dan ca. 30 minuten )

Citroenschil, kaneelstokje en kruidnagels uit stoofvocht nemen. Peer afgedekt laten afkoelen.

Stilton in reepjes snijden.

Op 4 borden elk een peer zetten. Stilton verdelen. Bolletje ijs erbij leggen, walnoten erop verdelen. Stoofvocht over de peer schenken. Garneren met een muntblaadje.

Direct serveren.