Spaanse omelet met gebakken ui en chorizo

4 personen

Lunchgerecht

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 2 rode uien
  • 100 gram chorizo plakjes of salami
  • 2 eetlepels fijn gesneden rode paprika
  • 6 eieren
  • 100 gram melk
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Klop de eieren los met de melk. Roer de peterselie en paprika door de geklopte eieren.

Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen zacht en glazig. Verspreid de uiringen over de bodem van de pan. Verdeel de plakjes chorizo over de uien. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Bak de omelet op een vrij laag vuur. Leg even een deksel op de pan zodra de bovenkant van de omelet bijna droog is.

Verwijder de deksel zodra de bovenkant gestold maar nog wel smeuig is.

Bestrooi de omelet met een beetje peper en zout. Snijd de omelet in vieren en serveer meteen.

Lekker met warm stokbrood.