Sinaasappeljam

4 potjes

Ontbijt-of lunchgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 1000 gram sinaasappelpulp
  • 900 g geleisuiker speciaal (van Gilze)
  • 2 lepels contreau
  • 1 sinaasappel schil geraspt
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 4 lege jampotjes
  • 1 soep opscheplepel
  • soda

 

Bereidingswijze:

 

Was lepel en potjes goed af met heet sodawater en spoel goed na met water. Leg een schone theedoek op het aanrecht en laat de potjes uitlekken.

 

Doe de sinaasappelpulp, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en contreau in een ruime pan en roer goed door elkaar. Breng al roerende aan de kook en laat ca. 3 minuten koken. Schep met de soepopscheplepel de potjes vol tot de rand, sluit direct en laat de potjes omgekeerd afkoelen. Na openen in de koelkast bewaren.

 

Tip: Doe 1 eetlepel Grand Marnier of Contreau door de jam