Zarzuela

4 personen

Hoofdgerecht vis

Spaans

 

Ingrediënten :

 

  • 1 grote ui
  • 5 tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • ( 50 gr zwarte olijven zonder pit )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel koriander
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon van 1 tablet
  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram gamba’s of grote garnalen
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Pel en snipper de ui grof. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. ( Snijd de olijven in vieren.)

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui heel zachtjes aan.

Pers de tenen knoflook erboven uit. Schep de tomaten, ( olijven ), saffraan, basilicum en koriander erdoor en bak dit ca. 3 minuten.

Voeg de wijn en visbouillon toe en laat het geheel ca. 10 – 15 minuten zachtjes sudderen en indampen tot een saus.

Snijd de zalm en kabeljauw in grove stukken. Strooi wat peper en zout erover. Leg ze daarna met de mosselen en gamba’s in de tomatensaus. Stoof de vis in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar.

Lekker met gele rijst en frisse salade.