Spaghetti met rivierkreeftjes

4 personen

Hoofdgerecht

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram rivierkreeftjes / IJslandse garnalen, gepeld
  • Potje zongedroogde tomaatjes
  • 1½ glas witte wijn
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze:

 

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing gaar.

Snij de ui in fijne snippers, hak 7 – 8 zongedroogde tomaten zeer fijn samen met de knoflook

( keukenmachine ).

Verwarm in een grote pan de olijfolie, voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

Voeg de gehakte tomaten en knoflook toe en verwarm max. 2 minuten.

Roer de rivierkreeftjes of de garnalen door het mengsel, blus af met de witte wijn, laat max. 4 minuten inkoken en voeg de creme fraiche toe. Nog 2 minuten laten opwarmen.

Spatel de spaghetti door de saus en garneer met peterselie.

Lekker met een frisse salade met balsamico dressing.