Paella

 

4 – 6 personen

Hoofdgerecht vis en vlees

Spaans

 

Ingrediënten:
 

  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 gram kippenkluifjes of k&k
  • 3 tomaten, ontveld
  • 50 gram diepvries doperwtjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram fruit de mer
  • 6 grote gamba's
  • zout
  • peper
  • 300 gram droogkokende (of gele ) rijst
  • ½ liter kippenbouillon van 1 tablet
  • mespunt koenjit ( saffraan of kurkuma )
  • citroen en peterselie voor garneer

 

Bereidingswijze:

 

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snijd de kip kluifjes doormidden. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de fruit de mer en doperwtjes zonodig ontdooien.

Verhit de olie in een grote pan ( of paellapan ). Laat de ui glazig fruiten. Laat de kipkluifjes meebakken tot ze goudbruin zijn. Laat de knoflook, tomaat en de paprika kort meebakken. Voeg zout en peper toe.

Voeg de niet gekookte rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon toe en roer er de koenjit of de saffraan door. Draai het vuur laag en laat ca. 10 minuten zonder deksel zachtjes koken.

Voeg de doperwtjes toe en laat 5 minuten meekoken. Voeg de fruit de mer toe en laat kort doorwarmen.

Bak de gamba's apart in een koekenpan in de olie en garneer deze op de paella.

Breng de paella zonodig verder op smaak met peper en zout. Garneer met citroenpartjes en bestrooi met de peterselie.