Kabeljauw met een pikant honingkorstje

2 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

 

  • 2 stukken kabeljauw ca. 150 gr per stuk
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels citroensap of azijn
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Laat de kabeljauw zonodig ontdooien. Snipper de sjalotten en de knoflook. Dompel de ingekruiste tomaat een paar tellen in kokend water, trek het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit  de olie in een steelpan en laat de sjalot glazig fruiten. Laat de knoflook en de tijm kort meebakken. Voeg de tomaat toe en laat met het deksel op de pan kort stoven. Roer de honing, de sojasaus en het citroensap of de azijn door het uienmengsel en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat kort inkoken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Peper en zout de kabeljauwfilets en leg ze in de ingevette ovenschaal. Verdeel er de honingsaus over en zet de schaal circa 12 minuten in de voorverwarmde oven ( de juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets ).

Schakel de oven uit en laat de vis nog kort nagaren.

Serveer met aardappelpuree die met een flinke lepel mosterd op smaak is gebracht of rijst en geef er een gemengde salade bij die iets zoetig is.