Duivelse mosselen

2 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

  • 1 zak mosselen van 2 kg
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 dl witte wijn
  • of 3 ons voorgekookte mosselen

 

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels sambal manis
  • 3 theelepels kerriepoeder

 

Bereidingswijze :

 

Mosselen schoonmaken en open mosselen even aantikken en als ze sluiten zijn ze goed en de mosselen die open blijven staan weggooien.

Doe de witte wijn in een pan, dan de grof gesneden prei, wortel en ui erbij. Breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen circa 10 minuten koken. De mosselen uit de pan halen en vervolgens uit de schelp.

Of:

Kijk de voorgekookte mosselen na op groene zeewierbaardjes en verwijder deze.

 

Snipper sjalotjes fijn. Snij de bosui in ringen en snijd de knoflook heel fijn.

Fruit in de koekenpan de sjalotjes en de bosui tot ze glazig zijn en voeg de mosselen toe. Verder sambal, kerriepoeder en knoflook toevoegen. Alles goed door elkaar roeren tot het geel ziet van de kerrie. Voeg tenslotte zout naar smaak toe.

Lekker met rissotto en augurk.