Varkenshaas met mosselen en knoflook

4 personen

Hoofdgerecht  Vis en Vlees

Spaans

 

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • 500 gram verse mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 4 vleestomaten, ontveld, zonderzaadjes en in blokjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 ml droge witte wijn ( voor de mosselen )
  • 1 bouillonblokje ( voor de mosselen )
  • Vers gemalen peper
  • 2 eetlepels vers peterselie, fijn gesneden

 

Bereidingswijze:

 

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en peper.

Spoel de mosselen af onder koud stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de varkenshaas in 8 – 10 minuten rondom mooi bruin en van binnen rosé. Neem de varkenshaas uit de pand en verpak hem in aluminiumfolie om te rusten.

Fruit de knoflook 1 minuut in het bakvet zonder hem te laten kleuren. Bak tomatenblokjes 1 minuut mee en voeg de wijn toe.

Leg de mosselen in een grote pan. Maal er royaal verse peper over, kruimel het bouillonblokje erover en voeg de wijn toe. Kook ze met de deksel op de pan 5 – 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Snijd het vlees in plakken. Verdeel het vlees over vier diepe borden. Verdeel daar de mosselen over de borden en de tomatensaus.

Garneer met peterselie.

Lekker met tomaten of olijven stokbrood en patas bravas.