Gegrilde kalkoenfilet met gerookte zalm en veldsla

4 personen

Hoofdgerecht

Relaxed zomers menu

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram kalkoenfilet, in 4 gelijke plakken
  • 1 à 2 eetlepel olijfolie
  • Zout
  • versgemalen peper
  • 75 gram veldsla, gewassen en gedroogd
  • 75 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel citroensap
  • 20 gram garneeramandelen, licht geroosterd
  • 100 gram gerookte zalm

 

Bereidingswijze:

 

Wrijf de plakken kalkoenfilet in met wat olie en bestrooi ze rondom met zout en peper.

Vermeng de sla in een kom.  

Verwarm een grillpan en laat de kalkoenfilet in circa 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar worden.

Roer ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp en -sap door elkaar. Breng dit sausje op smaak met zout en peper en schep het door de groenten.

Verdeel de groenten over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

Leg op elk bergje groenten een plakje kalkoenfilet en garneer met een mooie krul gerookte zalm.