Biefstuk gamba spies

 

2 personen

Hoofdgerecht  vis en vlees

 

Ingrediënten:

  • 150 gram biefstuk of tournedos
  • 6 gepelde rauwe gamba’s
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
  • 1 eetlepel gamba kruiden ( Verstegen )
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen in partjes

 

Bereidingswijze:

 

Meng de basilicum, bieslook, knoflook, gamba kruiden en olijfolie  door elkaar.

Snijd de biefstuk in 6 gelijke stukken. Meng de biefstuk en de gamba’s door het kruidenmengsel en laat ze tot gebruik in de koelkast staan.

Rijg de blokjes vlees en gamba’s om en om aan de spies.

Verhit de grillpan. En bak de spiesen ca 4 - 6 minuten gaar en bruin.( De gamba’s moeten mooi roze zijn. )

Bestrooi de spiesen met peper en grof zeezout en serveer ze met een part citroen.

 

TIP:

Erg lekker met een sausje gemaakt van mayonaise, bieslook en wat water.