Omas appelflappen

 

20 stuks

Gebak

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 flesje bier ( oud bruin )
  • 1 ei
  • zout
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 6 eetlepels witte basterdsuiker
  • 5 appels ( goudreinette )
  • 2 flessen reddie zonnebloem olie
  • poedersuiker

 

Bereidingswijze :

 

In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren.

Appels schillen. Met appelboor klokkenhuizen eruit boren. Appels elk in 4-5 plakken snijden. Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. In kom ei loskloppen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout zeven. In midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken. Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.

Vergiet bekleden met keukenpapier.

In grote pan olie verhitten tot 175 graden of tot er witte damp vanaf komt. Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden. Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken. Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.