Monchou taart

8 personen

Gebak

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pak bastogne koek
  • 125 gr boter
  • 200 gr verse roomkaas
  • ¼ liter slagroom
  • 75 gr basterdsuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 blik vlaaivulling kersen of aardbeien

 

Bereidingswijze :

 

Boter smelten. Koek fijn maken in keukenmachine. Boter door de fijn gemaakte koek roeren.

Dit in een niet beboterde vorm doen. Goed aan drukken met de achterkant van een lepel en in de koelkast plaatsen.

De roomkaas prakken en de suiker erbij doen. Daarna de slagroom kloppen zonder suiker maar wel slagroomversteviger.

Dan de geklopte room door roomkaasmengsel roeren tot er een glad beslag ontstaat.

Dit geheel op de koekbodem doen en glad strijken. Daar de vlaaivulling overheen doen en weer terug plaatsen in de koelkast en een uur laten opstijven.