Kerstkrans

12 personen

Gebak

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 5 plakjes bladerdeeg ( roomboter )
  • 1 plak bladerdeeg voor garneer
  • 300 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koffieroom
  • 1 eidooier
  • Garnering: 15 bigarreaus, 15 amandelen

 

Bereidingswijze:

 

Haal de bladerdeeglapjes van elkaar en laat deze ontdooien.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng de amandelspijs met losgekloptei en koffieroom.

Vorm van de deeglap, een lap van 15 x 40 cm. Maak van het spijsmengsel een rol van 37 cm.

Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water.

Rol het deeg om de spijs en plak de naad stevig vast. Vorm van de deegrol een krans, schuif de open deeguiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.

Leg de krans met de naad aan de onderzijde op een licht ingevette bakplaat.

Steek uit het laatste plak bladerdeeg sterretjes of andere kerstfiguren en plak ze met water op de kerstkrans. Doe het zelfde met de amandelen.  Klop de eidooier los en bestrijk de krans ermee.

Bak de krans in het midden van de oven in ca. 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. Versier de krans voor het serveren met de bigarreaus.

 

TIP:  Meng extra 1 eetlepel marasquin door de amandelspijs.

 

Of mini banket staafjes ervan maken.