Chocoladetaart

12 personen

Gebak

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram bittere chocolade ( cacao gehalte minstens 70% ) in stukjes
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • Springvorm

 

Bereidingswijze:

 

Breng in een grote pan water aan de kook. Draai het vuur lager en hang hierin een kleinere pan of hittebestendige kom. ( de bodem van de pan / kom mag die van de pan met water niet raken).

Laat in de kleinere pan de chocolade met de boter al roerend smelten ( au bain-marie ).

Verwarm intussen de oven op 180 graden.

Meng in een andere kom met een mixer of garde de suiker, de eieren en de bloem.

Schep het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

Doe het geheel over in de springvorm en bak de taart in circa 40 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.

 

TIP:

Je kunt de chocolade met de boter ook laten smelten in de magnetron.

Haal het mengsel er elke 30 seconden even uit en roer het om.

Herhaal dit tot alles vloeibaar is.