Appelkanjers

8 personen

Gebak

 

Ingrediënten :

  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • ( 2 eetlepels blanke rozijnen )
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 eigeel

 

Bereidingswijze :

 

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de appels, snijd ze in stukjes en vermeng ze met de kaneel, de suiker, het citroensap ( en  de rozijnen ). Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg daarop steeds een velletje bladerdeeg en schep in het midden daarvan wat appelvulling. Vouw het deeg in een driehoek dicht, kerf de randen dicht met een vork. Bestrijk het pakketje met eigeel dat is losgeklopt met 1 eetlepel water, strooi er amandelen en fijne tafelsuiker over.

Bak in de oven in ca 25 minuten krokant.