Spaanse tortilla

4 personen

Tapas gerecht

spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 3 aardappels
  • ½ rode paprika
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram chorizo worst
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepels gehakte peterselie
  • 8 eieren
  • 2 theelepels bouillonpoeder

 

Bereidingswijze:

 

Kook de aardappels ca. 16 minuten. Laat ze afkoelen.

Snijd de paprika in blokjes, de lente ui in ringen, de chorizo in stukjes en de aardappels ook in blokjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de paprika, lente ui, chorizo en de aardappel erin.

Bak dit ca. 5 minuten.

Ondertussen eieren met de bouillonpoeder klutsen.

Haal het mengsel uit de pan en doe dit bij het ei. Nogmaals goed door elkaar roeren.

Verhit weer 1 eetlepel olie in de koekenpan. Doe het ei-mengsel in de pan en laat dit heel langzaam stollen. Doe op het einde eventueel een deksel op de pan.

Als het ei gestold is kun je hem omgekeerd op een bord leggen.