Knoflook kip

6 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg kippendrumsticks ( klein )
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 60 ml Spaanse cognac
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt

 

Bereidingswijze:

 

Doe de paprika, zout en peper in een kom. Rol de kip door het kruiden mengsel.

Verhit de helft van de olie op een hoog vuur in een braadpan.

Bak de knoflook in 1-2 minuten goudbruin, haal ze eruit en zet ze weg.

Doe de helft van de kip in de pan en braad deze in 5 minuten bruin. Haal de kip eruit en doe hetzelfde met de andere helft.

Voeg de resterende olie toe indien nodig.

Doe alle kip in de pan en giet de cognac erover.

Zet het vuur 30 seconden hoog, draai dan het vuur zacht en giet de bouillon over de kip.

Voeg de laurier toe. Laat het op een zacht vuur 10 minuten pruttelen.

Wrijf ondertussen in een vijzel de knoflook en de peterselie tot een papje. Giet dit over de kip en laat het nog 10 minuten sudderen of tot de kip gaar is.

Serveer de kip heet.