Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

6 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 350 gram half-om-half gehakt
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 mespuntje kaneel
  • 35 gram paneermeel
  • 1 ei
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Voor de pikante tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 blik peltomaten, gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • vers gemalen peper
  • 125 ml kippenbouillon
  • ½ theelepel cayennepeper

 

Bereidingswijze:

 

Meng gehakt, knoflook, kruiden, paneermeel, ei en zout in een kom. Meng het met de hand tot een gladde massa die niet aan de kom blijft plakken. Zet het 30 minuten in de koelkast.

Draai kleine gehaktballetjes. Verwarm een eetlepel olie in een bakpan en bak de helft van de de balletjes in 2-3 minuten op een matig vuur, of totdat ze bruin zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de olie in de pan en bak de rest van de balletjes. Laat ze uit lekken op keukenpapier.

 

Voor de pikante tomatensaus doet u de olie in de pan en zet hem op een matig vuur. Fruit de ui al roerend 3 minuten, of totdat de ui glazig wordt. Voeg de knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee. Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat het 1 minuut doorkoken.

Voeg de tomatenpuree en bouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.

Voeg de cayennepeper en de gehaktballetjes toe. Laat alles nog 5-10 minuten sudderen of totdat de saus dik wordt.

Lekker met stokbrood.