Gefrituurde gambas met aardappelchips

 

12 personen

Amuse / Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 2 flesjes zonnebloemolie ( a 1 liter )
  • 12 grote gamba’s, ontdooid
  • 2 grote aardappels
  • 2 eetlepels mayoniase
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Tabasco
  • Silvo gamba kruiden
  • 1 citroen, in partjes

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C.

Pel de garnalen, verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal dat aan de bovenkant zit en dep de garnalen droog met keukenpapier. Strooi wat gamba kruiden erover.

Schil de aardappelen en snijd er in de lengte 12 grote, zo dun mogelijke plakken van. Dit kan bijvoorbeeld met een scherpe kaasschaaf.

Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een garnaal aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak. Doe dit met alle 12 gamba's.

Frituur de helft van de gamba's met aardappel in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere helft.

Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco.

Geef er een schepje knoflookmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.