Champignonnehoedjes gevuld met chorizo

20 stuks

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten :

 

  • 20 kastanjechampignons
  • ¼ rode paprika
  • 50 gr chorizo ( stukje )
  • ¼ zakje peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels sherry

 

Bereidingswijze :

 

Oven voorverwarmen op 200 graden. Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien. Paprika schoonmaken en wassen. Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.

In koekenpan olie verhitten. Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken. Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen. Peterselie erdoor scheppen.

Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel. Aandrukken. Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten. Bouillon en sherry ertussen schenken.

In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 – 20 minuten bruin en gaar bakken.

Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.