Bladerdeegvlinders

4 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 150 gram tapenade of zongedroogde tomatentapenade
  • 8 vellen bladerdeeg

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven tot 200 graden.

Smeer de ontdooide vellen bladerdeeg in met de pasta. Vergeet de randen niet.

Vouw een vel bladerdeeg zodanig naar binnen, dat de randen in het midden tegen elkaar komen. Vouw daarna het deeg dicht, als het sluiten van een boek.

Doe hetzelfde met de andere vellen bladerdeeg en de tapenade.

Laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast, zodat het stevig wordt en gemakkelijker om mee te werken.

Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm.

Bekleed twee bakblikken met bakpapier. Leg de vlinders op het bakpapier. Pas op dat ze niet te dicht naast elkaar liggen, want ze zetten tijdens het bakken uit.

Bak de vlinders aan één kant bruin in 10-12 minuten.

Draai ze dan om en bak ze nog eens 5-6 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Ze zijn heerlijk, zowel warm als koud.

 

TIP:

Wanneer je de vlinders wilt in vriezen, leg de niet gebakken vlinders op een blik in het vriesvak, totdat ze stevig zijn. Daarna doe je ze in een plastic zak die je goed afsluit.

Vries ze in. Als je ze wilt gebruiken, laat je ze ontdooien op de bakplaat. Bak ze zoal hierboven beschreven.

De gebakken vlinders kunnen een week in een luchtdichte trommel bewaard worden. Als ze slap worden, leg je ze 3-5 minuten in de oven.