Aspergestengels

4 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 16 verse asperges ( of potje )
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel sesamzaad

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de asperges schoon. Doe de asperge in een pan kokend water, voeg zout toe. Blancheer de asperges ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en koel ze af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Snijd ze in stukken van 10 cm.

Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.

Snijd plakken bladerdeeg in repen van 6 x 12 cm en leg op elke reep in het midden een asperge.

Maak van het bladerdeeg en de asperge een keurig pakketje.

Klop in een kom de eierdooier los met 2 theelepels water en beplak de zijkanten van het deeg, zodat de asperge helemaal is ingepakt. Sluit de bovennaden goed af met de bolle kant van een vork.

Leg de pakketjes op een ingevet bakblik, bestrijk ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi met het sesamzaad.

Bak de pakketjes goudbruin in 15-20 minuten.

Deze pakketjes zijn lekker, zowel warm als koud.