Spiesje met kipfilet en gevulde dadels 

24 stuks

Borrelhapje

 

Ingrediënten :

 

  • 1 bakje st.moret santesse roomkaas
  • 1 eetlepel groene peperkorrels
  • 1½ eetlepel roze peperbessen
  • 1½ bakje geconfijte dadels
  • 24 plakjes kipfilet
  • 24 houten sateprikkers

 

Bereidingswijze :

 

In kom roomkaas, groene en roze peperkorrels door elkaar roeren. Dadels in lengte insnijden en pitten verwijderen. Dadels vullen met kaasmengsel, goed dichtdrukken en op bord leggen. Dadels in koelkast in ca. 30 minuten laten opstijven.

Intussen plakjes kipfilet in lengte in drieen snijden. Reepjes in lengte dubbelvouwen en tot rolletje oprollen. Dadels halveren. Aan elk stokje achtereenvolgens rolletje kipfilet, halve dadel, rolletje kipfilet, halve dadel en rolletje kipfilet steken. Dit 23 maal herhalen. Spiesjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Spiesjes op schaal rangschikken.