Roomkaasballetjes met krab
24 stuks
Borrelhapje
Ingrediënten :
- 1 pakje rivierkreeftjes
- 1 pakje krabstiks
- 2 bakjes verse roomkaas met zalm ( boursin )
- 1 eetlepel dille
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel dry sherry
- zout
- peper
- 1 potje ongeroosterde sesamzaadjes
- 3 stengels bleekselderij
- 24 cocktailprikkers
Bereidingswijze :
Krab in kleine stukjes snijden. In kom Krab, roomkaas, dille, chilipoeder en sherry goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. In diep bord sesam zaadjes strooien. Mengsel tot 24 balletjes ter grootte van walnoot vormen. Direct door sesamzaadjes rollen, zodat alle kanten bedekt zijn met sesamzaadjes. Balletjes op bord leggen en in koelkast afgedekt in ca. 2 uur laten opstijven.
Bleekselderij schoonmaken en wassen. Stengels elk in 8 stukjes snijden.
Aan cocktailprikker eerst rivierkreeft, stukje bleekselderij en vervolgens kaas-krabballletje steken. Dit 23 maal herhalen. Hapjes op schaal serveren.