Pizza schijven

4 personen

Borrelhapje

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 1 pak k&k pizzadeeg of croissantdeeg
  • Eventueel bloem voor op het aanrecht
  • 6 eetlepel pizzasaus
  • 100 gram ham en/of salami in stukjes
  • 2 dl geraspte kaas
  • 2 theelepels oregano of pizzakruiden
  • 1 ei, geklutst

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 – 225 graden.

Maak het deeg volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Doe wat bloem op het aanrecht en rol het deeg zo dun mogelijk uit. Maak een rechthoekige lap.

Smeer als eerste de pizzasaus op het deeg. Daarna de ham en/of salami. Dan de kaas erover verdelen. En afsluiten met de kruiden.

Rol het deeg met de lange zijde voorzichtig op. Snijd het deeg in dunne schijven van ca. 1cm breed.

Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de schijven in met de klutste ei.

Bak de pizzaschijven op de onderste trede van de oven in ca. 10 – 12 minuten gaar.