Mini croissantje gevuld met makreelsalade

24 stuks

Borrelhapje

 

Ingrediënten :

 

  • 1 blikje deeg voor partycroissantjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 pakje gerookte makreelfilet
  • 4 eetlepels kerrie-ananassaus ( calve)
  • 4 halve abrikoosjes uit blik
  • 1 zakje verse basilicum

 

Bereidingswijze :

 

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten. Croissantjes volgens gebruiksaanwijzing oprollen, op bakplaat leggen en in midden van oven goudbruin en gaar bakken. Croissantjes op taartrooster laten afkoelen. Tot gebruik in goed afgesloten trommel bewaren.

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Van onderkant van makreelfilet vel verwijderen. Makreelfilets in kleine stukjes snijden. In kom makreel, kerrie-ananassaus en helft van bosui door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Abrikoosjes goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Abrikoosjes elk in 6 partjes snijden.

Croissantjes overlangs halveren. Op onderste helften blaadje basilicum leggen. Makreelsalade erop scheppen. Garneren met partjes abrikoos en enkele ringetjes bosui. Bovenste helften van croissantjes erop leggen.

Gevulde croissantjes op schaal leggen.